Zelf ervaren

Samenwerken

Samenwerken

Door groepen te vormen wordt samenwerken eenvoudiger. Coconut biedt een centrale plek voor alle informatie en documenten die je nodig hebt binnen je groep. Je kunt communiceren met de leden binnen je groep, waardoor iedereen altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen.  

Groepen: Organiseer zelf je project

Projecten kun je zelf starten door een groep op te richten. Iedere groep heeft de beschikking over een aantal tools, zoals een schijf voor bestanden, netwerkverkeer, pagina's en bijvoorbeeld een groepsprofiel. Dit zorgt ervoor dat je eenvoudig met je collega's kunt samenwerken en iedereen continu op de hoogte is.

 

Soorten groepen

Er zijn open en besloten groepen. Van open groepen kan iedereen lid worden. Bij een besloten groepen is er controle wie lid is.

Andere groepsvormen zijn afdelingsgroepen, vestigingen en kennisclusters. De laatste is speciaal bedoeld om hoofdthema’s rondom R&D of kennismanagement binnen organisaties een duidelijke plek te geven.

 

Toegang tot informatie instelbaar

Bij besloten groepen kun je ervoor kiezen om gevoelige informatie alleen zichtbaar te maken voor groepsleden. Voor de groepsleden is het duidelijk welke onderdelen openbaar zijn voor de organisatie en welke onderdelen niet.

Bestanden: Deel en werk samen aan alle documenten

Iedereen heeft een eigen afgeschermde plek om bestanden op te slaan. Ook groepen hebben bestanden. Ze staan op  een centrale plek waar je al je bestanden vindt: ‘Je schijf’. Deze kun je overal binnen Coconut openen en gebruiken.

 

Bestanden delen

Bestanden kunnen eenvoudig worden gedeeld. Dit kan binnen groepen, maar ook één op één tussen medewerkers.

 

Samenwerken met versiebeheer

Werk samen aan bestanden en krijg een waarschuwing als een bestand in gebruik is. Door middel van versiebeheer worden voorgaande versies bewaard en raak je nooit meer wijzigingen kwijt.

Bestanden: Rechtstreeks bestanden gebruiken vanaf je computer

Met webDAV kan je bij je bestanden en groepsbestanden via een netwerkschijf op de computer. Hierdoor kan je bestanden direct vanuit bijv. Microsoft Word in Coconut opslaan.

Pagina's: Leg kennis vast en deel het met anderen

Gebruik pagina's om informatie binnen je groep vast te leggen. Op deze manier bouw je binnen de context van een groep kennispagina’s op. Al deze pagina’s worden centraal doorzocht en zijn zo voor de hele organisatie toegankelijk.

Netwerkverkeer: Breng je groepsleden op de hoogte van alle ontwikkelingen

Stuur een netwerkverkeerbericht om je groepsleden te informeren over ontwikkelingen binnen de groep. Maar ook over interessante ontwikkelingen in het vakgebied kun je communiceren via het netwerkverkeer. Iedereen binnen de groep leest deze berichten op zijn persoonlijke dashboard, het Coconut Center, en kan daar direct reageren.

Zoeken: Vind de juiste mensen voor je project

Met de zoekfunctie kun je mensen vinden op hun kennis of aan de hand van hun CV. Kijk in groepen of gebruik je netwerk om mensen te vinden. Zo zie je snel wie de juiste mensen voor je project zijn.