Zelf ervaren

Sociaal netwerk

screenshot features_social_network

Coconut motiveert collega's om een stukje van zichzelf te laten zien. Je leert elkaar beter kennen en het nodigt uit om contact te leggen. Door lid te worden van groepen vindt je mensen met dezelfde interesses. Op een natuurlijke manier onstaat zo je eigen netwerk.

Onderlinge communicatie kan op verschillende niveau's, persoonlijk, met je netwerk, in een groep of met al je collega's.

Persoonlijk profiel: Laat iets van jezelf zien

Iedereen krijgt zijn persoonlijke profiel. Interessante mensen nodig je uit voor je persoonlijke netwerk, dit is een groep die je sneller kunt bereiken. Bijzonder is dat je ook je ambities kenbaar kunt maken en je kennis gedetailleerd in kaart kunt brengen. Zo kunnen andere collega's je snel vinden op onderwerpen waar je graag over vertelt.

Groepen: Vind mensen met dezelfde interesses

Binnen groepen kun je je organiseren. Op basis van kennis om informatie onderling uit te wisselen, of in de vorm van een project. Ook groepen beschikken over een profiel. Dit groepsprofiel helpt om collega’s te vinden die binnen de groep passen.

Netwerkverkeer: Communiceer met je netwerk of in een groep

Binnen Coconut bouw je aan je eigen netwerk. Collega’s binnen je netwerk bereik je snel via het netwerkverkeer. Dit heet micro-blogging en is vergelijkbaar met Twitter-berichten. Ook groepen hebben de mogelijkheid om groepsleden via dit netwerkverkeer te bereiken.

Chat en e-mail: Persoonlijke communicatie

Om persoonlijke berichten te versturen kun je gebruik maken van twee kanalen. Chat en e-mail. Binnen Coconut zie je of iemand online is, chat is dan een handig middel om direct te overleggen. Is je collega niet online? Gebruik dan e-mail.

Forum: Discussieer met collega's

Het forum is de ideale plek om te discussiëren. En door een label aan een topic of discussieonderwerp te hangen is dit later ook goed vindbaar.