Zelf ervaren

OGD ontwikkelt Coconut

Een bedrijf met ervaring met productontwikkeling

OGD

 

 

“Coconut helpt organisaties de soms verborgen kwaliteiten van hun eigen medewerkers herkennen”

 

 


Het begin

Coconut is het private social network van OGD, een ict-dienstverlener met vijf vestigingen en ruim 700 ambitieuze en hoogopgeleide medewerkers. De eerste versie van Coconut werd ontwikkeld voor de eigen medewerkers van OGD, omdat er behoefte was aan een nieuw intranet. Deze eerste versie combineerde klassieke intranetfunctionaliteiten met de sociale features van onder meer LinkedIn. In het voorjaar van 2009 ging Coconut live. Door de gebruiksvriendelijkheid en het gemak waarmee kennis en informatie kunnen worden uitgewisseld, werd Coconut binnen OGD een groot succes. 

Inzicht in de kennis van je medewerkers

Al snel beseften we ons dat Coconut ook voor andere organisaties nuttig kan zijn. OGD’ers komen bij verschillende klanten over de vloer, en signaleren dan ook gauw welke behoeftes zij hebben. De laatste jaren viel het ons op dat veel organisaties niet weten welke kennis hun eigen medewerkers bezitten. Regelmatig huren ze externe experts in, zonder te weten dat ze de benodigde kennis gewoon in huis hebben. OGD besloot Coconut daarom verder te verfijnen tot een transparant private social network dat inzicht geeft in de kennis en ambities van medewerkers. Sindsdien helpt Coconut organisaties de soms verborgen kwaliteiten van hun eigen medewerkers herkennen, en geeft het medewerkers de mogelijkheid hun kennis, drijfveren en ambities te etaleren én in de praktijk te brengen.

 

In 2010 hakte OGD de knoop door en ging met Coconut de markt op. Inmiddels is het private social network zowel nationaal als internationaal met succes geïmplementeerd bij meerdere klanten. Steeds meer organisaties zien het nut en het gemak in van Coconut en ervaren het als bijzonder gebruiksvriendelijk en geavanceerd. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, blijven we verbeteren en innoveren: we luisteren goed naar onze klanten en houden de nieuwste technologische ontwikkelingen in de gaten. 

Over OGD ict-diensten

OGD is een ict-dienstverlener met vijf vestigingen en ruim 700 ambitieuze en hoogopgeleide medewerkers. Wij zijn experts op het gebied van ict-infrastructuur, servicemanagement en software-ontwikkeling en helpen onze klanten door middel van capaciteit, uitbesteding, projecten en advies. Dat doen we tegen gunstige tarieven op een persoonlijke en informele manier.

Openheid en eerlijkheid staan voorop en heldere communicatie is onze basis voor succesvolle samenwerkingen. We zijn slim, inventief en werken volgens een flexibele en onafhankelijke benadering. Zo komen we samen met u tot de juiste oplossing. Hierbij maken we gebruik van een breed netwerk van kennispartners en leveranciers.

De mens centraal

Bij OGD staat de mens centraal. Voor onze klanten betekent dit een persoonlijke benadering. Geen verzameling verschillende contactpersonen, maar één centraal aanspreekpunt voor alle diensten die u bij ons afneemt. Een contactpersoon die niet alleen verstand van zaken heeft, maar ook persoonlijk bij u past. Hoe we dat doen? Door intensief gebruik te maken van ons private social network Coconut. Op Coconut delen onze medewerkers hun kennis, ervaring en ambities maar ook – als zij dat willen – persoonlijke informatie als hobby’s en lievelingsfilms. Met behulp van het persoonlijk profiel van onze medewerkers zorgen wij dat de juiste persoon, op de juiste tijd, op de juiste plaats voor u klaarstaat. 

 

Meer lezen over OGD? Kijk op www.ogd.nl.