Zelf ervaren

Coconut: het nieuwe enterprise social network

15 maart 2011
Joep van der Zijden
Joep's avatar

Vandaag vindt de officiële release plaats van ons nieuwe enterprise social network: Coconut, voorheen bekend als de Terminal. De lancering vindt plaats tijdens het Congres Intranet 2011, in de Jaarbeurs Utrecht. Het is tegelijk ook de lancering van de website om Coconut onder de aandacht te brengen: Coconut Center.

De geschiedenis van Coconut

OGD bouwt al jaren zelf intranetten, voor eigen gebruik en voor klanten. Enige tijd geleden zijn we begonnen om een nieuw intranet voor onszelf te bouwen, dat we de Terminal hebben gedoopt. Dit intranet moest de traditionele onderdelen van onze oude intranet-site, zoals fora en nieuwsberichten, combineren met nieuwere functionaliteit, zoals social media en bestanden delen. Na maanden coden in het ontwikkelframework Ruby on Rails hebben we de Terminal bij OGD gelanceerd, en het werd al gauw een groot succes. Het wordt goed bezocht, intensief gebruikt, en de sociale component wordt erg gewaardeerd door de OGD’ers.

 

We raakten daardoor overtuigd dat de Terminal ook heel goed geschikt is voor onze klanten. De tijd is volgens ons rijp voor nieuwe manieren van samenwerken en kennis delen. Daarom besloten we de Terminal aan te bieden aan de markt.

 

De eerste klanten zijn erg tevreden. De functionaliteit sluit naadloos aan bij hun bestaande communicatiemiddelen, en stimuleert bovendien het delen van kennis en het opbouwen van nieuwe netwerken binnen de organisatie.

 

Tot nu toe hebben we nog niet veel ruchtbaarheid gegeven aan de Terminal, maar dat gaat vanaf vandaag veranderen. De Terminal gaat verder gaan als commercieel product, onder de naam Coconut. 

Wat is Coconut precies?

Coconut is een enterprise social network dat kennis organiseert, en communiceren en samenwerken faciliteert. Het is een werkelijk ‘social’ intranet, met alle componenten die daarbij horen: profielen, (project-)groepen, microblogging, bestanden en foto’s delen, chatten, wiki’s en een blog.

 

Coconut is ingericht op kennis delen. Je kunt er op een makkelijke en leuke manier bestanden delen met personen of groepen, persoonlijke status-updates plaatsen, je kennis en ambities etaleren en je inschrijven voor opleidingen en cursussen. Al deze modules zijn flexibel in te richten, en zijn eenvoudig in gebruik.

 

We bieden Coconut aan als SaaS (software as a service) zodat u geen omkijken heeft naar het beheer. En u wordt op deze manier eenvoudig voorzien van verbeteringen en nieuwe features. Coconut blijft namelijk continu in ontwikkeling. Zo bent u verzekerd van een intranet dat met uw organisatie meegroeit.