Zelf ervaren

Kennisplatform itSMF bepaalt nieuwe strategie voor kennisdeling

28 juni 2011

Coconut, het enterprise social network van OGD ict-diensten, faciliteert platform bij interne communicatie

 

Kennisplatform itSMF (IT Service Management Forum) kiest de enterprise social network Coconut van OGD ict-diensten als basis voor zijn nieuwe strategie rond kennisdeling en -ontwikkeling. Alle leden van het itSMF maken gratis gebruik van Coconut. Zij kunnen het sociale netwerk niet alleen gebruiken om kennis op te bouwen en te delen, maar ook om onderling te communiceren over thema’s en om specifieke expertise binnen de vereniging op te sporen.

 

De inzet van Coconut past in de strategie van itSMF om ‘content’ en ‘community’ centraal te stellen. José Stijntjes, directeur itSMF Nederland: “We zijn van oudsher een kennisplatform gericht op het uitwisselen van kennis en ervaring. Files, overvolle agenda’s en andere oorzaken maken het steeds moeilijker om elkaar fysiek te ontmoeten, laat staan samen te vergaderen en ideeën uit te wisselen of te ontwikkelen. Daarom zijn we blij met Coconut. Via dit netwerk brengen we content en community virtueel samen. Met Coconut vinden onze 2.500 leden de juiste mensen en kunnen ze direct vragen stellen via een forum en/of chatfunctie. Zo houden zij hun kennis bij en werken we gezamenlijk aan de verdere ontwikkeling van het IT-servicemanagement in Nederland.”

 

Coconut logo

Coconut is oorspronkelijk ontwikkeld als intranet voor OGD zelf. Het uitgangspunt was het ontwikkelen van een zeer gebruiks- en gebruikersvriendelijk systeem dat als sociaal netwerk dienst doet en alle medewerkers makkelijk met elkaar in contact brengt. OGD breidde het systeem na de ingebruikname sterk uit. Coconut is sinds 2011 als Software-as-a-Service-oplossing (SaaS) voor andere organisaties beschikbaar.

 

Michiel de Jongh, productontwikkelaar Coconut bij OGD ict-diensten: “Wij zijn erg enthousiast over de keus van itSMF voor Coconut. Het forum is een schoolvoorbeeld van een organisatie waar kennisontwikkeling een cruciaal onderdeel is van de activiteiten. Daarbij is de behoefte aan efficiënte en effectieve tijd- en plaatsonafhankelijke communicatie groot. Met Coconut bieden we een SaaS-platform dat altijd en overal beschikbaar is voor alle leden van het itSMF.”