Zelf ervaren

Tropisch itSMF Jaarcongres 2011 succesvol verlopen

2 november 2011
Joep van der Zijden
Joep's avatar

Op dinsdag 25 oktober vond in het Nieuwegein Business Center het itSMF Jaarcongres 2011 plaats. OGD ict-diensten was op de beursvloer aanwezig met een stand in de vorm van een Coconut-eiland. 

itSMF Jaarcongres

Presentatie Coconut op itSMF jaarcongres 2011itSMF (IT Service Management Forum) is een onafhankelijk wereldwijd forum voor servicemanagementprofessionals. Eind oktober organiseert itSMF Nederland ieder jaar zijn Jaarcongres, een evenement waarbij itSMF ook vaak samenwerkt met OGD. Zo was OGD vorig jaar nog verantwoordelijk voor het itSMF Twittercafé, een plek op de beursvloer waar bezoekers via Twitter konden meediscussiëren over de onderwerpen van de dag. De afgelopen editie van het Jaarcongres stond voor ons vooral in het teken van Coconut, het enterprise social network ontwikkeld door OGD. 

Interessante presentaties

Het congres opende direct met een hoogtepunt: een keynote van Jeroen Tas, CIO van Philips. Daarna kwamen onder andere de volgende (aan servicemanagement gerelateerde) onderwerpen aan bod: “itSMF Essentials”, “Succesvol Samenwerken in de IV-keten”, “Cloud Computing & Service Management” en “Professionalisering”. Ook gaf OGD’er Ian Upton zijn presentatie “Perceptie en Performance in Servicemanagement”, over dienstverlening op basis van harde cijfers. 

Tropisch tintje

De Coconut Brass Band op het itSMF jaarcongres 2011

Sinds juni maakt itSMF gebruik van Coconut, het enterprise social network ontwikkeld door OGD. Daarom had het congres dit jaar een tropisch thema. Na alle presentaties werd de dag afgesloten met een tropisch feest met mooie optredens van een brass-band en een Cubaanse band.  

Coconut-eiland

Alle itSMF-leden hebben gratis toegang tot Coconut, het platform waarop kennisdeling en samenwerken centraal staan. Daarom was OGD, naast de presentatie van Ian, aanwezig op de beursvloer met ons Coconut-eiland.

 

Op het eiland maakten de bezoekers nader kennis met Coconut, stelden ze hun gebruiksvragen en kregen ze tips van de aanwezige OGD’ers. Op de stand konden ze direct inloggen of een nieuwe Coconut-account aanmaken. Ook konden ze in onze photobooth een nieuwe Coconut-profielfoto laten maken en deze direct uploaden naar hun account. 

Succesvolle dag

De Coconut stand op het itSMF jaarcongres 2011

Al met al kan OGD samen met itSMF terugblikken op een geslaagd Jaarcongres. De presentatie van Ian werd goed ontvangen en onze stand kreeg veel bekijks, positieve reacties en interessante vragen. Ook lieten veel bezoekers een nieuwe Coconutprofielfoto maken. Wij kijken nu al uit naar volgend jaar. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Coconut voor uw organisatie? Kijk dan eens op www.coconutcenter.com.