Zelf ervaren

Terugblik Congres Intranet 2012

21 maart 2012
Antonie Kersten

Accountmanager

Antonie's avatar

Op dinsdag 13 maart stonden we met Coconut voor de tweede keer op het Congres Intranet. Het is het grootste intranetcongres ter wereld met meer dan 650 bezoekers. Na zijn eerdere aankondiging van onze aanwezigheid op de conferentie beschrijft OGD'er Antonie Kersten in deze terugblik waar het in intranetland naartoe gaat en wat wij uit gesprekken met bezoekers hebben gehaald.

Het intranet wordt steeds belangrijker

De dag begon met keynotespreker James Robertson, van het Australische Step Two Designs. Robertson vertelt dat het intranet steeds meer zakelijke impact krijgt. Het krijgt een meer centrale plek binnen de organisatie. Een intranet dient een viertal belangrijke kenmerken te hebben:

Voldoet Coconut aan deze kenmerken?

Wanneer we terugkoppelen naar Coconut dan zien we dat we vanaf de start van de ontwikkeling een goede weg zijn ingeslagen. Een van de kernwaarden van Coconut is 'nuttig'. Coconut moet nuttig zijn en het werk makkelijker maken. Op Coconut kun je zelf bepalen wat je op je voorpagina wil zien en wat niet. Je bepaalt zelf welke widgets je toevoegt en personaliseert je homepage. Wel ben je gebonden aan het 'corporate nieuws' en het netwerkverkeer (de communicatiestroom vanuit je sociale netwerk, waaronder ook de groepen waar je lid van bent). Want deze onderdelen zijn essentieel voor elke medewerker.

Een andere kernwaarde van Coconut is 'de mens centraal', waardoor je makkelijk collega’s met voor jou relevante kennis vindt. Wanneer we het over het kenmerk 'mobile' hebben kunnen we al 'Coconutten' via de smartphone of tablet. Een van de ontwikkeldoelstellingen in 2012 is een slimme en nuttige app ontwikkelen.

Wat speelt er onder de bezoekers?

Tussen de verschillende sessies hebben we veel bezoekers van verschillende organisaties gesproken. We hebben geluisterd naar de situaties van de organisaties waarmee we gesprekken voerden en we hoorden vaak hetzelfde terugkomen:

Komt dit u bekend voor of speelt er binnen uw organisatie een ander vraagstuk met betrekking tot het intranet, kennisdeling of samenwerking? Neem contact met ons op voor informatie over mogelijkheden met betrekking tot Coconut of een live demonstratie. Ook leggen we graag uit hoe wij ervoor zorgen dat Coconut succesvol wordt voor uw organisatie. In een volgende blogpost leest u hier meer over.