Zelf ervaren

Terugblik Coconut Jam Session

21 september 2012
Antonie Kersten

Accountmanager

Antonie's avatar

Coconut Jam Session vond donderdagmiddag 13 september voor de eerste keer plaats. We blikken terug op een interessante, interactieve en succesvolle dag; met presentaties, discussies en een echte jam session.

 

 

De presentaties

In het programma waren drie presentaties opgenomen. Hieronder een toelichting.

 

De keuze van itSMF (José Stijntjes, directeur itSMF)

De middag werd afgetrapt door José Stijntjes, directeur van itSMF Nederland. ITSMF is een kennisinstituut en wordt steeds meer een kennisplatform. Ruim een jaar geleden heeft itSMF gekozen voor Coconut om dit proces te verder te faciliteren.

 

Een intern sociaal netwerk in de praktijk (Steven Chang, projectleider & implementatiespecialist OGD)

Na José Stijntjes was er de beurt aan Steven Chang. Tijdens zijn presentatie stond de implementatie van een intern sociaal netwerk centraal. Zijn advies luidt: start met het interne sociale netwerk en zie het als een lege woestijn. Door te zaaien kan er uiteindelijk geoogst worden. Steven sloot zijn presentatie af door een aantal Coconut eindgebruikers te ondervragen over hun ervaringen, wat vervolgens veel reacties en vragen veroorzaakte bij het publiek.

 

De toekomst volgens Coconut (Michiel de Jongh, productontwikkelaar Coconut)

Na een korte pauze, waar gretig gebruik werd gemaakt van de tijd om met elkaar te praten over het starten met een intern sociaal netwerk en het implementeren daarvan, was het tijd voor de laatste presentatie. Michiel de Jongh, productontwikkelaar van Coconut, presenteerde de toekomst volgens Coconut. Zijn presentatie startte met hoe organisaties veranderen van enterprise 1.0 naar enterprise 2.0, van de hiërarchische organisatie naar de netwerkorganisatie. Hoe kan een sociaal intranet deze transitie stimuleren en begeleiden en hoe ziet de toekomst van Coconut er dan uit?

Drie pijlers staan centraal tijdens de ontwikkeling van Coconut: integratie, kennismanagement en het sociale netwerk. Coconut kan nu al koppelen met elke webapplicatie en moet in de toekomst dieper kunnen integreren op verschillende manieren. Verder moet Coconut de portal zijn waarvanuit je andere applicaties kunt benaderen. Tenslotte wordt kennismanagement in de praktijk gebracht met behulp van het sociale netwerk.

Jam Session en borrel

De middag werd afgesloten met een echte jam session. Gerardo Rosales (een Venezolaanse master percussionist) betrok het publiek bij zijn muziek en deelde muziekinstrumenten uit. Er ontstond een ware samenwerking tussen bezoekers en Gerardo. Na deze Jam Session kon men verder in gesprek tijdens de borrel.

 

Was u erbij en heeft u nog vragen of opmerkingen of wilt u hier een volgende keer bij zijn? Neem dan contact op met Antonie, via LinkedIn of a.kersten@ogd.nl. Bellen kan natuurlijk ook: 088 65 00000.