Zelf ervaren

Coconut Jam Sessions 2013: terugblik

3 juli 2013
Stijn Dijkers

Marketing & communicatie

Stijn's avatar

Tijdens de tropische Jam Sessions leren relaties, en geïnteresseerden in Coconut over het gebruik van social tools in organisaties: twee interactieve middagen waarin vakgenoten en experts ervaringen uitwisselen, en de nieuwste Coconut-ontwikkelingen worden gepresenteerd.

Wat ú wil

Op het online inschrijfformulier konden bezoekers aangegeven over welke onderwerpen zij graag meer wilden weten. Zo gaf een groot deel van de bezoekers aan dat ze geïnteresseerd waren in het activeren van de community: dit thema mocht dan ook niet op het programma ontbreken. Daarnaast werd er stil gestaan bij vragen als “hoe creëer je draagvlak, en hoe krijg je bezoekers actief?” Een programma op maat, door de input van bezoekers zelf.

Tropische start

Bij binnenkomst werden de aanwezigen verwelkomd met een uitgebreide lunch met heerlijke  broodjes en tropisch fruit. Coconut product-owner Michiel de Jongh gaf een presentatie het idee achter Coconut,  en de richting waarin Coconut zich verder wil ontwikkelen.

 

Live demonstratie: bestanden delen in de stream

Bij het delen van kennis hoort ook het kunnen uitwisselen van documenten, rapportages en andere gegevens. Met Coconut werk je in de cloud, zodat je bestanden makkelijk kunt delen. Het uitwisselen van bestanden (inclusief versiebeheer) kan sinds kort gestreamd, waardoor de streams alles bieden wat nodig is voor een succesvolle samenwerking.


Accountmanager Antonie Kersten gaf tijdens de Jam Sessions een live demonstratie van deze nieuwe functionaliteit, en hoe het samenwerken makkelijker maakt. Binnenkort wordt bestandsdeling in de streams in alle Coconut omgevingen geïmplementeerd.

Activeer je community: presentatie Human Connection

Wanneer wij met Coconut geïnteresseerden spreken, krijgen we veel vragen die betrekking hebben op de uitdagingen rondom de implementatie van sociale platformen in organisaties. Toen we potentiële Jam Sessions bezoekers vroegen wat zij tijdens de sessie graag behandeld zouden zien, werd dit wederom bevestigd. 


Onze partner, Human Connection, is gespecialiseerd in het implementeren van gebruikersgeoriënteerde software. Consultant Kai Bergin gaf daarom vanuit Human Connection een presentatie over organisatiecultuur en implementaties.  

 

Rondetafelgesprekken: vakgenoten over ervaringen en tools

Tijdens de rondetafelgesprekken discussieerden bezoekers over  vragen en stellingen met betrekking op onderwerpen die eerder die dag aan bod waren gekomen. In deze gesprekken werd de social tool-rijpheid van organisaties met elkaar vergeleken en deelden de bezoekers hun ervaringen met diverse zakelijk-sociale platformen.


Ook kwamen er veel goede tips voorbij met betrekken tot  het creëren van draagvlak, het activeren van de community, de toegevoegde waarde van een sociaal platform in een organisatie. Aansluitend werden de gesprekken samengevat en plenair gepresenteerd door de gespreksleiders, zodat de groepen ook konden luisteren naar de ervaringen en lessen van anderen.

 

De community actief? Zo doe je dat!

Latin percussionist Gerardo Rosales begeleidde de aanwezigen van digitale samenwerking naar muzikale samenwerking, want volgens Rosales hoef je om te kunnen jammen echt niet muzikaal te zijn. Hoe? Gewoon door goed luisteren naar de rest, en je mee te laten voeren in het ritme van de groep.


Samen werken, samen spelen, samen borrelen: de dag werd afgesloten met een hapje en een drankje. Door de interessante sessies en de vele nieuwe inzichten, gingen bezoekers huiswaarts met een blij gevoel. Volgend jaar jammen we zeker weer. Bent u er bij?