Zelf ervaren

Delen kan beter

28 augustus 2013
Annemarie de Vries

Frontend developer & designer

Annemarie's avatar

In veel kantoren wordt samengewerkt aan bestanden. Deze bestanden worden via e-mail verzonden, bewerkt en weer verstuurd. Op deze onhandige manier rouleren er verschillende versies van hetzelfde document  en ontstaat er verwarring over wat de laatste versie is. Ook het delen van foto’s met meerdere mensen kan veel eenvoudiger dan via de e-mail.

Schrijf een bericht en deel een bestand

In de nieuwe versie van Coconut is dit heel eenvoudig, je schrijft een bericht en voegt het bestand toe: Deze kun je er in een moderne browser simpelweg inslepen. Je klikt op ‘plaatsen’ en het bericht inclusief het bestand is in de groep geplaatst.

 

 

Alle groepsleden krijgen het bericht met het bestand direct te zien op hun Coconut-landingspagina. Ze kunnen er gelijk op reageren. Heb jij of een van je teamleden een nieuwe versie, voeg deze dan bij een reactie en het bestand wordt automatisch bijgewerkt, waardoor het overzichtelijk blijft wat de laatste versie  is. Zo is er geen verwarring meer met verschillende versies. En mocht je toch in een eerdere versie willen werken, kun je eenvoudig een paar stappen terug gaan en die versie gebruiken.

 

Het bestand is ook terug te vinden in de bestanden van de groep, waardoor je deze direct vanaf je computer kan benaderen. Dit maakt samenwerken nog eenvoudiger.

Foto's delen en bekijken

 

 

Uiteraard kun je ook foto’s delen in een bericht en erop reageren.  Met  een gallery kun je makkelijk door de foto’s heen bladeren en ze lekker groot bekijken. 

 

 

Deze Coconut-update maakt samenwerken nog makkelijker en het delen en bekijken van foto’s nog leuker. Ook interesse in deze efficiënte manier van werken? Meld u snel aan voor een Coconut-pilot.