Zelf ervaren

Nieuw in Coconut: liken & ghostwriter-functionaliteit

12 december 2013
Annemarie de Vries

Frontend developer & designer

Annemarie's avatar

Een deel van ons ontwikkelteam is volop bezig met de Coconut mobile-app. Tegelijkertijd is er door de rest van de ontwikkelaars de afgelopen twee maanden stilletjes gewerkt aan twee updates van Coconut. In deze blog lichten we enkele verbeteringen en nieuwe functionaliteiten toe.

 

Nieuw in Coconut voor november en december:

Liken in Coconut

Berichten in je Coconut-streams kun je vanaf nu liken: een laagdrempelige manier om waardering voor berichten van collega’s te laten zien. Veel gebruikers hebben erom gevraagd en we merken dat het veel gebruikt wordt.

 

Ghostwriter-functionaliteit voor gebruikers met redactierechten

Op aanvraag van een van onze klanten is het nu ook mogelijk om je nieuwsbericht voor je te laten schrijven. Gebruikers met redactierechten kunnen vanaf nu de auteur van een nieuwsbericht aanpassen. Als iemand een nieuwsbericht op jouw naam zet, krijg deze een notificatie zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Ingepland nieuws eenvoudig bereikbaar

Soms wil je een nieuwsbericht alvast schrijven, om het later pas te laten publiceren. Dit was al mogelijk, maar het terugvinden van zo’n ingepland nieuwsbericht was wat omslachtig. Dat hebben we nu gebruiksvriendelijker gemaakt. Wanneer je een nieuwsbericht hebt ingepland, verschijnt er namelijk een knop ‘Ongepubliceerd nieuws’ onder de knop ‘Schrijf een nieuw bericht’. Deze knop wordt alleen getoond als er ingeplande berichten zijn om aan te passen.

 

Informatie over historie van bestanden aangevuld met ‘bewerkt door’

Bestanden in een groep op Coconut zijn van de groep en alle leden van de groepen kunnen deze bewerken. Vanaf nu is ook inzichtelijk wie de laatste versie van het bestand heeft geüpload of bewerkt.

 

 

Wil je weten wie er allemaal aan het bestand gewerkt hebben? Klik dan op de knop ‘Versies’ en je krijgt een overzicht van de versiehistorie van het bestand, inclusief de namen van bijbehorende personen.