Zelf ervaren

Co-creatie met Coconut door OGD en itSMF

17 januari 2014
Stijn Dijkers

Marketing & communicatie

Stijn's avatar

Niet voor niets kozen de organisatoren van het Nationaal Management & IT Symposium 2013 voor het thema co-creatie. Want co-creatie heeft de toekomst. Tijdens het symposium presenteerde itSMF de nieuwe versie van het itSMF-Coconut-platform aan haar leden en spraken we met hen over hoe het platform helpt om tot co-creatie te komen.

Wat is co-creatie?

Co-creatie: “een vorm van samenwerking, waarbij alle deelnemers invloed hebben op het proces en het resultaat van dit proces, zoals een plan, advies of product.” Samenwerking waarbij voor alle betrokkenen meerwaarde gecreëerd wordt. Klinkt niet heel vernieuwen, maar toch is co-creatie behoorlijk hot-topic. Waarom?

Co-creatie is onmisbaar voor succes van organisaties

Co-creatie sluit aan op de tijdsgeest van de netwerkmaatschappij, waarin organisaties tot inzicht komen dat zij zonder samenwerking met externen niet de meerwaarde kunnen leveren die vereist is voor succes. En geen medium faciliteert deze intensieve manier van samenwerking meer dan het internet.

 

Via het internet co-creëren organisaties; met elkaar en met hun doelgroep. De doelgroep neemt bovendien geen genoegen met minder. Organisaties leren hun doelgroepen beter kennen met behulp van co-creatie via internet, een vereiste voor lange-termijnrelaties. Voor klanten betekent co-creatie de mogelijkheid om invloed uit te oefenen en in gesprek te komen. Zo bepalen klant en organisatie samen de toegevoegde waarde van producten en diensten.

itSMF & OGD co-creëren met Coconut

OGD ziet ook het belang van co-creatie. Zo is onze slogan niet voor niets ‘Samen slimmer’. Ons private social network Coconut is een platform voor co-creatie binnen een organisatie. Effectief werken doe je door te samen te werken en te verbinden. Daarom gebruiken we zelf ook Coconut.

 

itSMF is al jarenlang partner van OGD en gebruikt bovendien Coconut voor haar itSMF-platform. Op het symposium presenteerden wij samen met itSMF de nieuwste versie van het platform aan en haar leden, en spraken we met hen over hoe je het platform nu optimaal kunt benutten om tot co-creatie te komen.

 

Wilt u meer weten over co-creatie door itSMF en OGD? Bekijk dan hier het filmpje dat we maakten op het MIT-symposium 2013:

Wilt u meer weten over Coconut? Lees verder op de site of laat u terugbellen.