Zelf ervaren

Nu in Coconut: samenwerken met externen in het Coconut social extranet

17 juni 2015
Roelof Reitsma

Teamleider development

Roelof's avatar

Onlangs hebben we het Coconut social extranet gelanceerd, de nieuwste toevoeging aan Coconut. Het is nu voor al onze klanten beschikbaar. Met het social extranet kunnen interne medewerkers nu ook eenvoudig samenwerken met personen buiten de eigen organisatie.

 

Coconut verbindt mensen binnen de eigen organisatie. Wij geloven in de kracht daarvan voor interne samenwerking en kennisdeling. Maar ook met hetzelfde gemak samenwerken met mensen van buiten de eigen organisatie wordt steeds belangrijker. Daarom hebben we het Coconut social extranet gebouwd.

 

De mogelijkheden van het social extranet voor jouw organisatie

Het social extranet biedt tal van nieuwe toepassingen van Coconut. Het biedt kansen om op een eenvoudige manier samen te werken met allerlei externe doelgroepen, waar je nu bijvoorbeeld mee samenwerkt via andere middelen.

 

Denk bijvoorbeeld aan samenwerking met klanten, in de vorm van een klantenportaal of klankborden. Of in meer tijdelijke vorm, voor projectteams. Ook kan je er een vrijwilligersnetwerk mee opzetten. Het kan daarnaast een platform zijn om in contact te komen met potentiële nieuwe medewerkers, alumni, of om contact te onderhouden met leveranciers. Communicatie rondom externe evenementen van de eigen organisatie kan ook lopen via een groep op het social extranet.

 

We zijn erg benieuwd naar welke toepassingen jij voor je ziet. Laat het ons weten, we denken graag me je mee.

Laagdrempelig inloggen en versimpelde look and feel voor externe gebruikers

Voor samenwerking met externen is gebruiksvriendelijkheid erg belangrijk. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat zij kunnen inloggen met gebruikersprofielen die ze al hebben: LinkedIn of Google, nadat ze een uitnodiging via e-mail hebben ontvangen.

 

De Coconutgroep waar zij voor zijn uitgenodigd, benaderen zij via het Coconut social extranet. Het social extranet maakt gebruik van onze verbeterde en versimpelde look and feel, en is bruikbaar op bijna alle verschillende apparaten. Voor interne leden is de extranetgroep ook te benaderen via het Coconut intranet waar ze bekend mee zijn.

 

Gesprekken, pagina’s en bestanden met externen delen

In extranetgroepen worden gesprekken, pagina’s en bestanden gedeeld, zoals je van Coconutgroepen gewend bent.

 

Zo kunnen statische documenten worden gedeeld, zoals brochures of foto’s van een evenement. Ook de pagina’s in een groep worden gedeeld. Denk bijvoorbeeld aan het delen van rapportages, bestellijsten, nieuwsbrieven, notulen of evaluaties met externen.

 

Externe groepsleden krijgen standaard via e-mail extra notificaties om ze te helpen betrokken te blijven bij de activiteit in de groep. Voor interne leden is er duidelijk onderscheid tussen reguliere Coconutgroepen en extranetgroepen waar externen aan deelnemen.

 

Personen die zijn uitgenodigd voor een extranetgroep hebben daar alleen toegang toe via het social extranet. Zo hebben externen toegang tot informatie die voor hen relevant is, terwijl alles nog volledig in handen van de eigen organisatie is.

Coconut social extranet, iets voor jouw organisatie?

Coconut is met de toevoeging van het Coconut social extranet niet alleen meer een platform voor personen binnen de eigen organisatie. Er kan nu in Coconut ook eenvoudig worden samengewerkt met externen.

 

Voor veel organisaties wordt gemakkelijke samenwerking met haar externe doelgroepen steeds belangrijker. Hoe is dat voor jouw organisatie?

 

Wij staan voor je klaar om daarover mee te denken en om meer te vertellen over het Coconut social extranet.