Zelf ervaren

Testimonials

Wat klanten van Coconut vinden

Coconut heeft een aantal tevreden klanten en gebruikers, dit is wat zij van Coconut vinden.

 

Coconut helpt de grenzen tussen afdelingen en landen te vervagen. Het is verfrissend en fijn om zo écht samen te werken met collega's uit Haïti en Afghanistan.

Camilla Hut
communicatieadviseur Cordaid

Coconut zorgt ervoor dat wij makkelijker informatie kunnen delen en uitwisselen waardoor we efficiënter kunnen samenwerken.

Harriët Pijnappels
stafmedewerker communicatie Welzijn Divers

Ik ben er trots op dat wij Coconut in Nederland al hebben geïmplementeerd. Ik kan niet wachten tot we het over de hele wereld gebruiken. Voor mij is het de manier om een vak internationaal op een hoger plan te brengen.

José Stijntjes
directeur itSMF Nederland

Met een Coconutgroep konden wij, als liefhebbers van Python, deze programmeertaal veel makkelijker binnen OGD promoten. Nu is het een van de grootste kennisgroepen en zijn de eerste twee Python klanten binnen!

Zaheer Soebhan
software-ontwikkelaar OGD ict-diensten

OGD is een kennisintensieve organisatie met medewerkers die veel buiten de deur werken. Voordat wij Coconut gingen gebruiken bestond er al een forum en een wiki binnen OGD waarin medewerkers kennis konden delen. Wij vonden echter dat het nog beter kon omdat deze communicatiekanalen niet goed waren geïntegreerd. Zo kwamen wij uit op Coconut. Inmiddels is het de kern van OGD die wij niet meer loslaten.

Coconut is een sociaal intranet waar alle communicatiestromen samen komen. Zo hebben de medewerkers en het management een beter idee van wat er speelt in de organisatie. Het delen van kennis is nog makkelijker dankzij de nieuwsvoorziening, de goede zoekfunctie, het delen van bestanden en de projectpagina's voor teams. Het stimuleert de ambitie en ontwikkeling van de medewerkers. Kennis wordt niet meer alleen verticaal top-down en bottom-up gedeeld, maar ook horizontaal en diagonaal als netwerkorganisatie. De communicatie gaat over de grenzen van afdelingen heen.

Binnen OGD hebben wij een informele organisatiecultuur en met Coconut wordt deze in de digitale sfeer voortgezet en versterkt. Dit schept betrokkenheid bij de medewerkers, daar leeft een organisatie van. De kracht van Coconut is dat het eenvoudig in gebruik is en aan de persoonlijke voorkeuren is aan te passen. Een sociaal intranet dat niet te personaliseren is zal geen succes worden.

Dankzij Coconut kwamen onze medewerkers bij elkaar en kregen zij het idee om het personeelsfeest Technival te organiseren. Zonder Coconut was dat waarschijnlijk niet gebeurd. Bijna al onze 700 medewerkers gebruiken Coconut en mijn persoonlijke ervaring als gebruiker is ook zeer positief. Ik kan het iedere organisatie aanraden.

Daan de la Parra
directeur OGD ict-diensten