Zelf ervaren

Wat is Coconut?

Lees wat een private social network inhoudt

Coconut is een private social network dat kennis organiseert en communiceren & samenwerken makkelijk maakt. Wat houdt dit in? 

 

 

In de afgelopen tien jaar hebben sociale media een enorme vlucht genomen. Sociale netwerken als Facebook, LinkedIn en Twitter zijn gemeengoed geworden. Langzamerhand begint bij organisaties het besef te ontstaan het gebruik van sociale netwerken binnen een organisatie voordelen oplevert. 

 

Coconut is een private social network dat zich specifiek richt op kennis, communicatie en samenwerken.

Wat is een private social network?

Een private social network (of enterprise social platform) is een applicatie die het ontstaan van een sociaal netwerk binnen een organisatie ondersteunt.  Communiceren wordt laagdrempelig, simpel en snel. Communiceren over afdelingsgrenzen heen wordt makkelijker en informele kennis wordt geborgd en is later weer vindbaar.

 

Steeds vaker komen organisaties in het nieuws omdat één van de medewerkers zich op een bepaalde manier heeft geuit op bijvoorbeeld Twitter.

Met een private social network ligt informatie en communicatie niet zomaar op straat omdat het intern blijft. Medewerkers hebben een platform tot de beschikking en hoeven geen gebruik te maken van publieke netwerken, als Facebook, Twitter en Linkedin, om te communiceren met collega’s.

 

Een private social network (ook wel collaboration software) heeft over het algemeen de volgende kenmerkende functionaliteiten: 

 


Wilt u meer lezen over de voordelen die een private social network biedt? Hier kunt u meer informatie vinden: