Zelf ervaren

Wat levert het op?

Het voordeel dat uw organisatie met Coconut behaalt

Binnen de organisatie zijn per rol verschillende voordelen te behalen bij de introductie van een private social network. Welke rol vervult u binnen de organisatie? 

Directie: haal meer rendement uit uw organisatie

Meer betrokkenheid medewerkers

Medewerkers zijn de duurste assets van uw organisatie. Een private social network zorgt voor meer betrokkenheid van medewerkers bij uw organisatie. Ze worden beter en sneller geïnformeerd en kunnen zelf hun stem laten horen.

 

Betere kennisdeling

In Coconut wordt de kennis van medewerkers gedeeld. Het is simpel om de juiste kennis te vinden en ondersteuning te krijgen van collega's. Door het organiseren van kennis gaat deze niet meer verloren.

 

Hogere job satisfaction

Medewerkers geven in Coconut zelf aan waar hun ambitie en hun expertise ligt. Door medewerkers hierop in te zetten, gaat de tevredenheid over het werk omhoog.

 

Minder wervingskosten

Coconut geeft inzicht in de kennis en ambities van medewerkers. Hierdoor is het eenvoudiger om medewerkers op de juiste plek in te zetten. Mede doordat medewerkers meer betrokken zijn, zorgt dit ervoor dat het verloop minder is en de wervingskosten omlaag gaan.

 

Geen onnodige inhuur van derden

De kennis binnen de organisatie wordt zichtbaar, waardoor het duidelijk is of de benodigde kennis aanwezig is en wie over deze kennis beschikt. Hiermee wordt onnodige inhuur van derden voorkomen.

 

Snellere time-to-market

Doordat de samenwerking tussen medewerkers beter verloopt, kan sneller resultaat geboekt worden. Problemen worden sneller opgelost en beslissingen worden sneller genomen.

 

Eén platform waar informatie samenkomt

Coconut is het centrale punt voor informatie binnen de organisatie. Hierdoor is er een beter overzicht op de informatie. Het overzicht zorgt ervoor dat informatie manageable wordt.

 

Marketing & communicatie: een centraal platform voor alle communicatie

Snelle communicatie

Met Coconut is het eenvoudiger om de juiste doelgroep aan te spreken. Iedereen in de organisatie heeft door de gebruiksvriendelijke interface laagdrempelig toegang tot alle informatie. Daarnaast kunnen medewerkers directe feedback geven.

 

Eenvoudig informatie beschikbaar stellen

Door inplace editing (bewerken op de plek waar de informatie staat) en een gebruiksvriendelijke WYSIWYG editor (de content ziet er in bewerkmodus exact hetzelfde uit) is het eenvoudig om informatie beschikbaar te stellen.

 

Centraal platform voor communicatie

Coconut is het centrale punt voor informatie binnen de organisatie, van welke aard of voor welk doel dan ook. Gebruikers krijgen automatisch de belangrijkste informatie en kunnen verder zelf instellen welke informatie zij willen zien.

 

Eindelijk vinden wat u zoekt

Door de geavanceerde, slimme zoekfunctie is het mogelijk om resultaten te halen uit alle informatie, ongeacht welke informatiedrager of welke informatievorm. U vind informatie uit het nieuws, persoonlijke profielen, bestanden of bijvoorbeeld uit groepspagina's.

 

Publiceer informatie per doelgroep met versiebeheer

In Coconut worden alle versies van de informatiepagina's bewaard. U kunt kiezen welke versie u publiceert of een pagina tijdelijk uit publicatie halen.

 

Voer de redactie en besteed zoveel mogelijk uit

Met het flexibele rechtenbeheer kan iedereen aangewezen worden om content te schrijven. Schrijvers, redacteuren en administrators kunnen aangewezen worden, waardoor u de controle houdt over welke informatie gepubliceerd wordt, maar de informatie niet zelf hoeft te schrijven.

 

R & D: kennis, ervaring & ambitie, de ideale mix

Vind de mensen met de juiste kennis, ervaring en ambitie

Ongeacht op welk moment van de dag of waar u zich bevindt, u kunt altijd de mensen met de juiste kennis, ervaring en ambitie  vinden in Coconut. Door de uitgebreide zoekresultaten vindt u niet alleen de mensen die aangeven dat ze de kennis, ervaring en ambitie hebben, maar ook mensen die zich met het onderwerp bezig houden, door bijvoorbeeld deel te nemen aan discussies, groepen of een reactie op een nieuwsbericht.

 

Eenvoudig informatie verzamelen

Coconut is het centrale punt voor informatie binnen de organisatie. Hierdoor is er een beter overzicht van de informatie in de organisatie en is het eenvoudiger om de juiste informatie te vinden.

 

Kruisbestuiving tussen verschillende expertise gebieden

Informatie komt soms ook uit onverwachte hoek. Door bijvoorbeeld een forum discussie te starten, kunnen medewerkers uit een ander expertisegebied ook reageren, waardoor een kruisbestuiving ontstaat tussen verschillende expertisegebieden.

 

Deel kennis met de organisatie

Het is simpel om kennis te delen met de organisatie. Richt een groep op, schrijf informatie in de groepspagina's, voeg bestanden toe en vul het kennisprofiel van de groep in. De kennis gaat hierdoor niet meer verloren en wordt real-time gedeeld met de rest van de organisatie.

 

Beoordeel het nuttigheidsgehalte van informatie

Coconut helpt om de nuttigheid van informatie te beoordelen. In de zoekresultaten komt het meest recente en relevante zoekresultaat bovenaan. Van groepen kunt u in één oogopslag beoordelen hoe actief ze zijn, hoeveel leden ze hebben en of ze recent opgericht zijn. 

 

Cluster groepen op kennis

Iedere gebruiker kan een groep oprichten met een bepaald kennisgebied. De organisatie kan officiële kenniscellen oprichten. Deze groepen kunnen per thema samengevoegd worden in een kenniscluster, zodat voor dat thema een doorsnede in de organisatie ontstaat.

 

HRM: meer sturen en managen, minder administratie

Medewerkers beheren zelf hun informatie

Persoonlijke informatie zoals kennis, interesses en het CV worden door de medewerker zelf beheerd. Dit hoeft u dus niet meer te doen.

 

Betere beeldvorming van een medewerker

De gegevens die een medewerker invult geven een beeld van de medewerker. Maar ook de activiteit in Coconut geeft een beeld van de medewerker. Is de medewerker betrokken? Heeft hij of zij een netwerk opgebouwd? Wordt kennis gedeeld met anderen? Nuttige informatie als voorbereiding voor een functioneringsgesprek. Daarnaast laat Coconut goed zien welk opleidingspad de medewerker gevolgd heeft.

 

Vind snel de juiste medewerker

Doordat iedere medewerker zelf zijn kennis en ambities aangeeft, kunt u snel de juiste medewerker vinden bij een bepaald functieprofiel. U kunt ook uw eigen netwerk of dat van andere medewerkers gebruiken om geschikte medewerkers te vinden. Of u kunt op zoek gaan naar gerelateerde groepen en daar informeren naar medewerkers die aan het profiel voldoen. 

 

Eenvoudig formele informatie beschikbaar stellen

De belangrijke formele informatie (zoals een personeelshandboek of het ARBO beleid) kunt u eenvoudig met alle medewerkers in de organisatie te delen. Door inplace editing (bewerken op de plek waar de informatie staat) en een gebruiksvriendelijke WYSIWYG editor (de content ziet er in bewerkmodus exact hetzelfde uit) is het eenvoudig om informatie beschikbaar te stellen. 

 

Snel informatie beschikbaar stellen

Heeft u iets belangrijks te melden? Plaats dan een nieuwsbericht. U krijgt bovendien feedback, doordat medewerkers direct kunnen reageren.

 

Opleidingen managen in plaats van administreren

Medewerkers schrijven zichzelf in voor opleidingen. Iedere opleiding wordt beheerd door de docenten, mentoren en begeleiders. Hierdoor kunt u zich focussen op het managen van de opleidingen, in plaats van de administratie daarvan.

 

ICT / informatiemanagement: zorgeloos gebruik van een veilig systeem

Stel eindgebruikers tevreden

Eindgebruikers worden steeds belangrijker. Coconut biedt een centraal punt waar alle informatie van de organisatie bij elkaar komt. Het is een overzichtelijke en inzichtelijke applicatie met een gebruiksvriendelijke interface. Het is  een plek waar gebruikers makkelijk informatie kunnen delen, waar ze niet vastzitten aan een ingewikkelde document- of rechtenstructuur. Coconut is bovendien overal te gebruiken, met verschillende devices.

 

Sterke reductie van e-mailverkeer

In Coconut kun je op verschillende manieren bestanden delen. Hierdoor is het niet meer nodig om bestanden via e-mail te versturen. Attachments zijn verleden tijd. Door de mogelijkheid tot directe communicatie via de chat en het netwerkverkeer is er minder communicatie via e-mail nodig.

 

Informatie is veilig

Alle communicatie verloopt via een beveiligde verbinding. U beheert zelf wie toegang heeft tot Coconut via uw LDAP of ActiveDirectory. In de applicatie is duidelijk wie welke informatie mag bekijken en wie het mag wijzigen. De data uit Coconut wordt veilig opgeslagen in onze private cloud in Haarlem.

 

Geen zorgen over updates of onderhoud

Doordat we Coconut aanbieden als SAAS applicatie, hoeft u zich geen zorgen te maken over installatie, hosting, onderhoud of updates. Dat regelen wij voor u. Iedere maand komt er een nieuwe update met verbeterde en nieuwe features, waardoor Coconut altijd up-to-date is.

 

Projectgroepen: alle tools om zelf je project te organiseren 

Beheer zelf de toegang

In een besloten groep kunt u zelf kiezen wie lid wordt van de groep, maar het is ook mogelijk om een open projectgroep te starten waar iedereen aan mee kan doen. Bij een besloten groep kunt u kiezen om onderdelen open te stellen voor de organisatie, zodat de informatie door iedereen gevonden kan worden. De overige onderdelen blijven dan afgesloten, behalve voor de leden van de groep.

 

Vind snel de juiste deelnemers

Doordat iedere medewerker zelf zijn kennis en ambities aangeeft, kunt u snel en eenvoudig de juiste deelnemers voor uw project. U kunt ook uw eigen netwerk of dat van anderen gebruiken om geschikte deelnemers te vinden. Of u kunt op zoek gaan naar andere groepen en daar informeren naar medewerkers die aan het profiel voldoen. 

 

Uitgebreide faciliteiten beschikbaar

Na het oprichten van een groep kan direct gebruik gemaakt worden van alle faciliteiten die een groep ter beschikking heeft. Vul de expertise in, communiceer via het netwerkverkeer van de groep, schrijf pagina's, nodig leden uit, wijs administrators aan, upload bestanden en deel ze met anderen.

 

Eenvoudig informatie verzamelen

Coconut is het centrale punt voor informatie binnen de organisatie. Hierdoor is het eenvoudig om de juiste informatie voor het project te verzamelen. Door te zoeken in Coconut kunt u informatie uit allerlei resources halen, bijvoorbeeld uit andere projectgroepen, maar ook uit ongestructureerde data, zoals Word documenten.